Alape

Alape har under många år arbetat med prisbelönta partners inom design och arkitektur. Alapes tvättställ och skålar tillverkas av glaserat stål, ett material som möjliggör för unik design.

Detta varumärke säljer

Tvättställ

Sedan 1896 har tyskgrundade Alape sett glaserat stål som något mer än bara ett material; det har varit företagets stora inspirationskälla. Materialets egenskaper har blivit Alapes designsignum och resulterar i numera prisbelönta tvättställ och skålar med hög estetik, lång hållbarhet och stilren inramning.

Innovativa handfat och skålar sedan 1896

Alape har varit synonymt med kvalitetslösningar inom sanitet sedan 1896. Här ses klassiker som världens första inbyggda handfat och den första badrumsskåp- och tvättbordkombinationen, som uppdaterats av detta traditionella företag. På detta vis har Alape påverkat vår syn på badrummets betydelse i våra liv.

Alape strävar efter att uppnå en fullständig enhetlighet och harmoni gällande material, form och funktion. Här erbjuds ett mästerligt hantverk, tillverkat i Tyskland. Varje handfat och varje tvättställ är en individuell produktion, ett resultat av den sömlösa interaktionen av specialiserad, manuell tillverkning och automatiserade delprocesser.

 

Varför just glaserat stål?

Alape ser det glaserade stålet som ett förverkligande av kontrasternas kraft. Deras specialstål, Ceramostål, är hårdare än granit eller smaragd och skiljer sig markant från andra material. Ceramostålet är titanstabiliserat och koldioxidfattigt och uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna, ger en särskilt exakt bearbetning och tillför produkten dess unika design. Glasskalet i sin tur, ger materialet dess karaktäristiska egenskaper och gör produkterna särskilt hållbara.

Det här är Alape

– Tyskt hantverk av högsta kvalitet
– Glaserat stål ger unika produkter med lång hållbarhet
– Traditionellt möter modernt