Frågor och svar

Boka möte med säljare

Leveranstider

Hur långa leveranstider har ni?

Leveranstiden varierar mellan olika produkter. Vi har en del varor på lager, så som vissa handfat, toaletter, kranar och tillbehör.
Generellt är leveranstiden på serietillverkade möbler, blandare och handfat ca. 1 – 2 veckor. Specialbeställda produkter, som måttanpassade möbler, duschväggar och blandare i vissa ytbehandlingar varierar mellan 4 och 18 veckor.

Det kakel som finns som lagervara i Sverige tar ca. 3 – 5 dagar att få levererat.

Vi anger alltid preliminär leveranstid på beställningsvaror.

Hur meddelar ni mig när en vara kommit?

När produkterna kommit in till butiken aviserar vi via mail, sms eller telefon. Önskar du få produkterna levererade hem, har vi olika alternativ för hemleverans: Utkörning fram till port- eller tomtgräns / Utkörning med inbärning.

Kan ni garantera att leveranstiden hålls?

Leverantider är alltid preliminära. Det är många yttre faktorer som kan påverka leveranserna, som vi inte kan rå över. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit er beställning, till att produkten är beräknad att komma in till vårt lager. Vid köp av beställningsvaror meddelar vi dig preliminär leveranstid när vi fått den bekräftad från aktuell tillverkare. Vi informera er om eventuella leveransförseningar så fort vi fått informationen av leverantören.

Öppettider

Vilka öppettider har ni?

Våra ordinarie öppettider är måndag -fredag 10:00 – 18:00 och lördag 11:00 – 15:00. Söndagar och helgdagar har vi stängt. Vi har avvikande öppettider vid storhelger samt under sommaren, dessa hittar du här!

Priser

Vad har ni för prissättning på era produkter?

Vi följer våra leverantörers prislistor och vi eftersträvar att uppdatera våra priser kontinuerligt i enlighet med våra leverantörers prisaviseringar.

Varför är vissa produkter billigare på e-handelssidor än hos er?

Det finns flera anledningar till differentierad prissättning:

  • Produkten är inte komplett; En WC levereras till exempel utan sits eller ett badkar saknar fötter och bräddavlopp.
  • Utgående sortiment; E-handelsföretag köper in ett större parti av utgående varor och säljer dessa till kraftigt rabatterade priser
  • Fel pris; Det förekommer att man har satt fel pris på varan och missat en prishöjning osv.

Produkter

Finns det en standardhöjd att montera olika produkter på?

Det finns några generella riktlinjer för vilken höjd man vill att exempelvis handfat och duschblandare ska monteras på.
Vi har gjort en lista för de vanligaste produkterna som du kan läsa här!

När du beställer produkter av oss skickar vi måttangivelser på era specifika produkter till er.

Hur vet jag vilken mängd kakel jag ska beställa?

Flertal faktorer påverkar kakelåtgången. Huvudsakligen beror det på storleken på plattorna och hur mycket man behöver skära i dem för anpassning till bl.a. dörrar, fönster, nischar och vinklar. Även tekniken i vilken ordning man sätter plattorna spelar roll, därför är det ytterst viktigt att be din plattsättare att räkna ut den behövda kakelmängden, inklusive spill.

Kan jag blanda porslin från olika tillverkare?

Vitheten i porslinet kan skilja något från olika tillverkare men det brukar gå bra att blanda. Det är oftast belysningen i rummet som avgör hur man uppfattar vitheten i porslin. Även WC och handfat från samma serie kan uppfattas olika beroende på ljuset. Porslin är ett naturmaterial och kan ha vissa nyansskillnader.

Kan jag välja helt fritt, hur min måttbeställda möbel ska se ut?

Du kan nästan få din måttbeställda möbel som du vill men det finns begränsningar. Vi har exempelvis ingen möjlighet att göra runda möbler då vår fabrik inte har tekniken för det. Det som huvudsakligen bestämmer utseendet på en kommod, är valet av handfat. Ska det vila uppepå skåpet eller vill man hellre ha en bänkskiva med undermonterat handfat, alternativt en skål? Utifrån detta, bestämmer man sedan bredden, höjden, djupet, antal lådor, hyllor, luckor, träslag och färg.

Kan ni montera mina nya produkter?

Vi har ingen tjänst för montering av produkter. Däremot har vi goda samarbeten med både rörinstallatörer och byggfirmor vi kan förmedla kontakten till.

Säljer ni era utställningsprodukter?

När vi bygger om i utställningen samt vid utfasning av utgående produkter säljer vi utställningsexemplar. Dessa kan du hitta i butiken samt på vår fyndhörna.

Säljer ni kakel?

Ja, vi säljer kakel, mosaik och natursten från olika leverantörer. Vi har medvetet gjort ett urval ur leverantörernas sortiment som, enligt oss, är tilltalande och tidsenliga. Vi säljer även fog.

Tidsbokning

Gör ni måttsatta arkitektritningar för badrummet?

Nej, det gör vi inte. Önskar ni att få en sådan, hjälper vi gärna till med kontaktförmedling till en inredningsarkitekt. Men vi skickar givetvis måttangivelser för de enskilda produkter du beställt.

När bör jag boka ett möte med er och hur går mötet till?

Ska du planera och bygga om ett helt badrum, så rekommenderar vi att du först bokar ett möte. Tidsbokningen är kostnadsfri och vi brukar avsätta ungefär 1 timme, beroende på behov. Om det är flera badrum som ska renoveras, behöver vi få veta det vid bokningstillfället, så att vi kan avsätta mer tid för mötet.

Under mötet går vi, på plats i butiken, igenom dina önskemål på funktion och stil. Vi tittar på badrummets planlösning och hjälper till med val av kakel och inredning. Det du behöver förbereda inför vår träff, är att ha en måttsatt skiss eller ritning över det utrymme som ska göras om. Det kan även vara bra för oss att veta om ni redan har valt en byggare och i så fall, vilken.

Efter mötet skickas en offert på alla produkter till dig via mail.

Ritar ni badrum?

Vi kan rita upp ditt badrum i 3D mot en avgift på 2 500 kronor/ rum. Önskar ni sedan göra ändringar tillkommer 500 kronor. Ritningen görs efter ett möte med någon av våra säljare och skickas sedan via mail till dig. Observera att våra ritningar enbart visar en planlösning och hur det kan komma att se ut, utan att alla mått är utsatta.