Corian

Med Corians® patenterade material kan du skapa tvättställ i böljande, nästan skarvfria och organiska former i en mängd färger. Materialet kan millimeteranpassas och möjliggör för helt skräddarsydda designlösningar.

Vacker, hållbar badrumsinredning är hjärtat i allt Corian gör

I slutet av 1990-talet grundades Corian i Sydney. Idag har företaget blivit en global och  innovativ tillverkare av designinredning för badrum, där varje detalj beaktas noggrant – från materialval och hållbarhet till distributionspartners. Passa på att utforska vårt utbud för att hitta din nya favorit!

 

Corian® badrumsdesign – enastående hållbart

Materialet Corian® utvecklades av DuPont™ på 60-talet under just namnet Corian® och  består av 2/3 naturliga mineraler och 1/3 akryl, samt pigment.

Detta material har en mängd fördelar. Corian® har fantastisk hållbarhet och passar perfekt för exklusiv design, i privata som offentliga miljöer. Materialet bibehåller sitt utseende, är värmetåligt, står emot repor och sprickor samt dagligt slitage. Corian® har en jämn och porfri yta utan synbara fogar och är lätt att hålla rent.

Välj din egen stil på tvättställ och bänkskivor

Hos Badrumsspecialisten kan du skapa ett badrum efter ditt personliga tycke och smak. Corian® kompositmaterial går att forma precis som du önskar. Tack vare att materialet är så mångsidigt kan produkterna skräddarsys till minsta millimeter och blir således helt unika.

Hör av dig till oss så tillverkar vi både tvättställ och bänkskivor efter dina önskemål. Välj mellan hela 80 färger och olika former på hoar. Corian® kräver ingen behandling och du får med en speciell tvättsvamp som du kan använda på svårare fläckar. Kom ihåg att de mörkare tonerna av Corian® är mer repkänsliga än de ljusare tonerna.

 

Varför Corian® istället för marmor eller kakel?

Det råder ingen tvekan om att Corian® komposit har fler fördelar än marmor och kakel. När du designar ett badrum bör du alltid tänka på hållbarhetsfaktorn för att slippa flisar och sprickor efter några veckors användning. När du använder marmor eller kakel är risken större för sprickor.

Med Corian får du dessutom sömlös design utan synbara fogar. Detta ger enkel rengöring och säkerställer att ditt badrum fortsätter vara rent och fräscht.

Badrumsspecialisten är ett enkelt val för ditt hem

Med oss får du:

  • Corian badkar och tvättställ med enastående hållbarhet som är lätt att hålla rena
  • badrumslösningar som kan millimeteranpassas
  • stort sortiment av tvättställ i 80 färger och olika former

Utforska gärna vår inspirationssida för idéer och tips. Har du frågor om frakt eller montering? Läs gärna våra vanliga frågor och svar.