Copenhagen Bath

Hos danska Copenhagen Bath skapar internationella designers moderna och stilrena badkar och handfat i företagets eget kompositmaterial, patenterade Acovi®.

Badrumsinredning från framstående designers

Copenhagen Bath innebär en stilfull, unik och tilltalande design. Företaget samarbetar enbart med framstående designers, så som Mikal Harrsen, som fick ge uttryck för den skandinaviska traditionen för välbefinnande. Den första designen i serien blev Christiandssans badkar och duschkabin. Strax därefter kom SQ2-serien med träskåp med eleganta 6mm-kanter och speciellt mixade PU-lackeringar, som perfekt matchade Copenhagen Baths Avoci®-komposit.

Andra kända produkter från Mikal Harssen är ”Muschel-badkaret”, ”Musslan”, som inspirerades av naturens organiska former. Detta stod ut från de konventionella badrumsmöblerna och blev mer än bara bra design, det blev ett konstnärligt uttryck i badrummet.

En annan samarbetspartner är prisade Yuno, som består av duon Lena Billmeier och David Baur. Deras uttryck består av tidlösa, men ändå emotionella, produkter med en stark och distinkt image. Att experimentera med material är en stor del av deras designprocess och kombinerat med deras tyska rötter och globala influenser strävar de efter att utmana sig själva att skapa nya, innovativa och vackra designprodukter.

 

Tillsammans med Copenhagen Bath har Juno designat en serie av handfat med den unika, nordiska stilen som karaktäriseras av enkelhet, minimalism och funktionalitet.

Med sin eleganta, tidlösa design, skarpa kanter och runda, mjuka former har deras serie redan blivit en klassiker.

Patenterade Avoci®-komposit

Avoci®-komposit består av naturliga mineraler och akryl. Kompositen är gjuten eller limmad till den slutliga formen. Detta ger ett material med en unik hållbarhet. Komposit har varit ett självklart materialval hos Copenhagen Baths kunder i många år. Den helt porfria ytan är optimal för badrumsprodukter så som badkar, handfat och bänkskivor för badrummet.

Det här är Copenhagen Bath

– Moderna och stilrena badkar av hög kvalitet
– Produkter designade av framstående designers
– Det patenterade Avoci®-komposit-materialet grundar för riktigt hållbara produkter