Copenhagen Bath

Copenhagen Bath har sedan 2009 skapat danska badrumsmöbler med stilren design och lyxig känsla. Flera samarbeten med internationella designers har resulterat i vackra badkar, tvättställ och badrumstillbehör i företagets eget kompositmaterial – patenterade Acovi®.

Badrumsinredning med skandinavisk design och spännande kollektioner

Söker du designinredning för badrummet med ett stilfullt och unikt formspråk? Då är Copenhagen Bath ett perfekt val. Du får inredning som lyfter hela badrummet och ger en lyxig och exklusiv känsla. CB erbjuder endast kvalitetsprodukter med skandinavisk design och kollektioner som har tagits fram tillsammans med skickliga designers. I sortimentet finns bland annat badkar, tvättställsskålar och andra badrumstillbehör.

Danska badrumsmöbler med slitstark Avoci®-komposit

Copenhagen Baths danska badrumsmöbler består av Acovi®-komposit – en blandning av naturliga mineraler och bindande material. Kompositen modellgjuts eller limmas till den slutliga formen. Detta ger materialet en unik hållbarhet där den helt porfria ytan är optimal för exempelvis badkar, handfat och bänkskivor.

Acovi® komposit är 100 % fast och innehåller inga stenar. Därför tål kompositprodukterna rengöringsmedel som t.ex avkalkningsmedel. Dessutom är det lätt att reparera repor och flisade bitar, vilket kan vara svårare med vanlig badrumsinredning som endast är ytbehandlad.

Kollektioner från prisbelönta Mikal Harssen

Copenhagen Bath samarbetar med designers såsom Mikal Harrsen, som tog fram Christiansands badkar och duschkabin. Strax därefter kom SQ2-serien med träskåp med eleganta 6mm-kanter och speciellt mixade PU-lackeringar, som perfekt matchade Copenhagen Baths Avoci®-komposit.

Andra kända produkter från Mikal Harssen är Muschel-badkaret, ”Musslan”, som inspireras av naturens organiska former. Detta stod ut från de konventionella badrumsmöblerna och blev mer än bara utmärkt design, det blev ett konstnärligt uttryck i badrummet.

Designstudion YUNO experimenterar med nya, innovativa material

Duon Lena Billmeier och David Baur startade tillsammans designstudion YUNO. Deras uttryck består av tidlösa, men emotionella produkter med en stark och distinkt image. Att experimentera med material är en stor del av deras designprocess – kombinerat med deras tyska rötter och globala influenser utmanar de sig själva att skapa nya, innovativa badrumsmöbler med vacker design.

Tillsammans med Copenhagen Bath har YUNO även designat en serie handfat med den unika, nordiska stilen som karaktäriseras av enkelhet, minimalism och funktionalitet. Med sin eleganta design, skarpa kanter och runda, mjuka former har serien redan blivit en klassiker.

Copenhagen Bath –  badrumsmöbler med design som märks

Copenhagen Bath ger ett badrum med vacker design som sätter guldkant på vardagen. Du får:

  • moderna badkar och badrumstillbehör av högsta kvalitet
  • produkter designade av framstående designers
  • patenterat Avoci®-kompositmaterial ger riktigt lång hållbarhet

Utforska gärna vår inspirationssida för idéer och tips. Har du frågor om frakt eller montering? Läs gärna våra vanliga frågor och svar.