Duravit

Djärvt designade tvättställ och WC har med åren blivit Duravits signum - utan att kompromissa med varken funktionalitet eller innovation. Bland annat har Duravit samarbeten med kända designers så som Philippe Starck.

Duravit började sin bana i Hornberg, Tyskland, 1817 när Georg Friedrich Horn byggde en lergodsfabrik som till en början endast fokuserade på tillverkning av porslin. 1956 utvecklades produktionen och produktsortimentet utvidgades till att även innefatta sanitetskeramik. Det blev Duravits plattform för framtida framgångar.

Badrumsdesign med funktion och kvalitet

Varje designer hos Duravit är specialist inom sitt område och är en innovatör med känsla för god design. Designen sker aldrig på bekostnad av det praktiska. Dessutom har Duravit en pågående dialog med sina partners och återförsäljare för att du som kund ska få dina behov och krav uppfyllda. Duravit ser att god badrumsdesign är som bäst när den är skapad att passa alla individuella smaker.

 

Duravit och miljön

Duravit gör allt de kan för att skydda naturliga element så som vatten, luft och jord, vilket innebär resursbesparande tillverkningsmetoder. Tekniker så som vattenbehandling och värmeåtervinning är exempel på sådana, liksom att produkterna är vattenbesparande. Oavsett vilken tillverkningsprocess Duravit använder, ser de till att naturresurserna används på ett ansvarsfullt sätt.

Det här är Duravit

– Innovativ badrumsinredning
– Funktionellt och hållbart
– Naturresursbesparande produkter