Vola

Arne Jacobsen designade den första Vola-blandaren redan år 1968 och denna designklassiker håller än. Vola erbjuder brett utbud av exklusiva blandare och tillbehör i dansk design.

VOLA en designikon

1961 vann Arne Jacobsen en tävling för sin design av National Bank i Danmark. Strax därpå blev han kontaktad av ägaren till VOLA A/S, som presenterade sitt förslag om en ny sorts väggmonterad blandare. Hans vision var en blandare där alla mekaniska delar är gömda, så att bara handtaget och pipen exponeras. Detta var något helt nytt, men Arne Jacobsen såg potentialen i att kombinera den idén med sin egen funktionella design. Denna grundläggande princip utvecklades den ikoniska VOLA-design som vi ser än idag.

Skandinavisk design när den är som bäst

VOLA är ett exklusivt designvarumärke som representerar det bästa av skandinavisk design. Genom att välja de bästa materialen, tillverkar företaget produkter av högsta kvalitet. Deras blandare, tappventiler och tillbehör är tillverkade av mässing, metall och med några få komponenter av rostfritt stål. Företaget ämnar fortsätta att producera sina VOLA-kranar och blandare i Danmark, alltid med råvaror i toppklass och med vatten- och energibesparande lösningar.

 

Ansvaret för vatten i kombination med ett badrum som kan vara en plats för återhämtning och avkoppling behöver inte motsäga varandra. Med VOLA får du komfort och användarvänlighet och produkter som tagits fram med en nödvändig och ansvarsfull vattenförbrukning.