Val av byggare

Boka möte med oss

Att välja välja en byggare inför din badrumsrenovering

Ta in offerter från olika byggföretag för att jämföra priset och vad som ingår i det. Tänk på att det kan skilja sig påtagligt, vad som ingår i offerten. Be om referenser och kontrollera att företaget har rätt kunskap om gällande byggregler.
På hemsidan www.allabolag.se kan man se om företaget är välmående. Var noggrann med att ha full förståelse för vad som ingår i priset när ni skriver kontrakt. Utnyttja din möjlighet till ROT-avdrag men tänk på att företag som saknar F-skattsedel inte kan använda sig av det.

Var ute i god tid för att boka in byggfirmor då de kan vara uppbokade långt framöver. Ibland kan det vara värt att vänta på rätt byggare för att få sitt drömbadrum.

Byggaren/rörmokaren ska alltid lämna garanti på det arbete som de utfört även om de inte köpt in produkterna till ert badrum. Det finns inget som heter ”att det inte går”, allt handlar om kunskap, tid och kostnad. Självklart så är det bekvämt att lämna över allt till byggaren men om du vill inhandla allt själv så ska inte entreprenören påstå att de” inte kan lämna garantier”. Alla varor som kranar, möbler, porslin och duschar mm har egen fabriksgaranti och man vänder sig till inköpsstället om det blir problem med produkten. Handlar du via byggaren så är det till dem du ska vända dig vid produktfrågor och reklamationer.

  • Be om referenser. Har byggnadsfirman kunskap om att renovera badrum enligt gällande bestämmelser?
  • Skriv kontrakt och var noggrann med att ha full förståelse för vad som ingår i priset.
  • Kan vara värt att vänta. Inte alltid, men ofta, är byggare upptagna en tid framöver av anledning.
  • Låt inte enbart plånboken styra valet av byggare, ofta får man vad man betalar för.